Battlefield Tour

“De zware strijd die hier in de Roerdriehoek gestreden is verdient het om niet vergeten te worden”. Neem plaats op de banken achter in de GMC CCKW 352 uit 1941 en ervaar hoe het destijds was, en hoe om elk boerenerf, gehucht en dorp hier in Midden-Limburg gevochten moest worden. Laat u voeren door de tijd met de verhalen en foto's op locatie uit die periode.

Er kunnen maximaal 8 personen mee in de GMC. Voor afspraken kunt u contact opnemen met ons via het contact formulier. Geef in uw mail ook aan welke Battlefield Tour u wilt rijden.

Vanwege de COVID-19 maatregelen is het nog niet mogelijk een Battlefield Tour te reserveren. Zodra dit weer mogelijk is zullen we dat hier bekend maken, ook de data voor de individuele tours.

Ook dit jaar, 2021,  kan men ook individueel inschrijven op Battlefield Tour B Operation "Blackcock". We zullen op nog nader te bepalen data deze tour rijden en starten om 11:00 uur. De kosten per persoon zijn € 30,00. Wilt u zich inschrijven voor deze tour, stuur ons dan een mail (via het contactformulier) en geef hierbij aan voor welke datum u zich wilt inschrijven.  

Stap in bij één van de tours.............en beleef het verleden.


A "Baker" Company: Eind februari 1945 neemt de Amerikaanse 8ste Tank Divisie de frontlijn over van de Britse 7 Tank Divisie voert een felle strijd met de Duitsers rond de Soda fabriek in Merum en de Linnerheide. Wij maken een tour vanuit Montfort, waar de commandopost van de Amerikaanse eenheid lag, over de Linnerheide door de sector die "Baker" Company kreeg toegewezen voor de aanval. Tijdens de tour krijgt u te horen hoe snel een aanval kan mislopen door onervaren leiding. Ook passeren we de restanten van een Duitse tankval die daar lag als één van de onderdelen van de verdedigingslijn. Op de weg terug staan we nog even stil op de locatie waar Sergeant Clare van "Charlie" Company voor zijn ogen z'n beste vriend Staf Sergeant Burns zag sneuvelen. Weer aangekomen bij het Roerdriehoek museum kunt u onder het genot van een kop koffie en vlaai het jasje van Sgt Clare bewonderen dat in 2010 door zijn zoon aan het museum is geschonken.  

Deze tour zal ongeveer een uur duren.

€ 125,00 

Bevrijdingsdag 5 mei 2015

B Operation "Blackcock":
Variant Sint-Joost, Montfort, Sint-Odiliënberg. Tijdens deze tour nemen we u mee in het ontstaan van de Roerdriehoek en hoe de Duitsers de kans kregen dit gebied zo te verdedigen. We zullen een stop maken bij het kanon van Susteren om vervolgens door te rijden naar Baakhoven, het startpunt van operatie Blackcock. Hier zult u zien en horen waarom het zo moeilijk was om dit gebied in te nemen. Na Dieteren rijden we naar Echt waar de Britten bij het kruispunt Schilberg op een Duitse Tiger tank stuitten om vervolgens bij Sint Joost in hevige gevechten te belanden. Na een korte stop bij het kerkhof in Montfort eindigt de tour bij de Basiliek in Sint-Odiliënberg waarna we terug keren naar het Roerdriehoek museum voor een stuk vlaai met koffie. Hierna kunt u in het museum de materialen en (gebruiks) voorwerpen uit die roerige periode bekijken.

Deze tour zal ongeveer 3-4 uur duren.

€ 175,00

        Tour B


C Operation "Blackcock": Variant Maasbracht, Linne. Tijdens deze tour nemen we u mee in het ontstaan van de Roerdriehoek en hoe de Duitsers de kans kregen dit gebied zo te verdedigen. We zullen een stop maken bij het kanon van Susteren om vervolgens door te rijden naar Baakhoven, het startpunt van operatie Blackcock. Hier zult u zien en horen waarom het zo moeilijk was om dit gebied in te nemen. Na Dieteren rijden we via Echt naar Maasbracht waar in de grootste binnenhaven van Nederland 240 schepen tot zinken werden gebracht. Vanuit Maasbracht rijden we naar Maasbracht-Station om te zien waar Eric Harden het Victoria Cross (de hoogste Britse militaire onderscheiding) verdiende en nu een monument staat om vervolgens in Linne te eindigen. Hierna keren we terug naar het Roerdriehoek museum voor een stuk vlaai met koffie waarna u in het museum de materialen en (gebruiks) voorwerpen uit die roerige periode kunt bekijken.

Deze tour zal ongeveer 3-4 uur duren.

€ 175,00

                                      Tour C
Contact gegevens

  • Het Roerdriehoek museum
  • Dijkstraat 5 6065 AT, Montfort
  • 06-15691733
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Geopend dinsdag t/m vrijdag van 18:00 - 20:00 uur.
  • Elke eerste zondag van de maand geopend
    van 10.00 uur tot 17.00 uur met deskundige gidsen!
  • KvK-nummer: 65717066