Projecten

Op deze pagina komen onze lopende en afgeronde projecten te staan.

In augustus 2018, hebben we een nieuw project voor het museum gekocht, een Simca 5 van 23 janauri 1937. Er werd door ons al vaker uitgekeken naar zo'n autootje omdat deze tijdens de Tweede Wereldoorlog ook door de Duitsers als Stafwagen gebruikt zijn, maar nog niet aangeschaft omdat het project van de Ford Jeep nog niet is afgerond. Tijdens onze vakantie aan de Belgische kust zagen we deze Simca 5 op nog geen 25 minuten rijden van de camping, net over de grens in Frankrijk, staan en was een bezichtiging snel gemaakt. Via Google translate op de telefoon werd over gegaan tot de aankoop, en werd er de maandag na de vakantie met een auto transporter terug gegaan naar Frankrijk om het autootje op te halen. Inmiddels is de Simca weer helemaal gedemonteerd en een begin gemaakt met de restauratie. Als afdichting voor de bussen van de voorwielophanging kwamen we nog 2 Franse Francs tegen uit de oorlogsjaren. In januari 2019 zijn we, nadat het chassis was gestraald en gecoat, weer begonnen met heb opbouwen.
In april 2014 hebben we een GPW Ford Jeep gekocht. De Jeep is op 29 maart 1943 bij Ford van de band gerold. Deze heeft een tijdje in opslag gestaan en eind 2015 zijn we aan het project begonnen. Nu eind 2016 is de motor gereviseerd door OTV-revisie uit Montfort en staat het chassis op de wielen. Het volgende gedeelte van het project is de body. De achterwand is inmiddels toch vervangen door een nieuwe en verschillende delen van de vloer zijn vervangen.


Deze Britse 25 ponder kist kregen we in april 2016 en was in slechte staat. Nadat enkele overbodige gaten waren dicht gelast en een rekje was gemonteerd is de kist gespoten en beletterd.In 2004 hebben we in Luxemburg een GMC CCKW 352 gekocht. Deze was voor 95% in originele staat, alleen moest helemaal opgeknapt worden. Vanwege de verbouwing voor het museum is het GMC project in november 2014 gereed gekomen. De GMC wordt nu door ons gebruikt om deel te nemen aan evenementen en herdenkingen. Ook rijden we BattleField Tours in de omgeving. Kijk onder MUSEUM, BATTLE Field TOUR voor de tours die wij aanbieden.

Contact gegevens

  • Het Roerdriehoek museum
  • Dijkstraat 5 6065 AT, Montfort
  • 06-15691733
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Geopend dinsdag t/m vrijdag van 18:00 - 20:00 uur.
  • Elke eerste zondag van de maand geopend
    van 10.00 uur tot 17.00 uur met deskundige gidsen!
  • KvK-nummer: 65717066